FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for EU/EØS

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2011* Nyopprettelse

Navn: Enhet for internasjonal koordinering
Kort navn: INT
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Kvasiavdeling
Lokalisering: 301 Oslo

Enheten har det koordinerende ansvar for EU/EØS i Olje- og energidepartementet. Kontakt med EU-kommisjonen, ESA, osv. om direktiv som er relevante for Olje- og energidepartementet, skjer sammen med den respektive fagavdeling.

Koordineringsenheten har ansvaret for å utvikle og følge opp en internasjonal strategi for Olje- og energidepartementet i samarbeid med fagavdelingene. Strategien skal få fram hvilke interesser Olje- og energidepartementet har i de forskjellige land, hvilke oppgaver/prosesser Olje og energidepartemenet ønsker å involvere seg i, og prioritering av aktivitetene. Ved konkrete reiser, møter og andre oppgaver, skal det avklares hvilken fagavdeling som skal ha hovedansvaret for forberedelsene.
Kilde: Statskalenderen 2011

01.01.2017* Navneendring

Navn: EU/EØS-enheten
Kort navn: EU/EØS-enheten

Enheten har det koordinerende ansvar for EU/EØS i Olje- og energidepartementet. Kontakt med EU-kommisjonen, ESA og andre om direktiv som er relevante for Olje- og energidepartementet, skjer sammen med den respektive fagavdeling
Kilde: regjeringen.no - 2017

01.01.2022* Horisontal – og vertikal flytting

(Enheten rapporterer til ny overordnet og samtidig endrer tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon

Oppgaver, 2022:
Seksjonen har det koordinerende ansvar for EU/EØS i Olje- og energidepartementet. Kontakt med EU-kommisjonen, ESA og andre om direktiv som er relevante for Olje- og energidepartementet, skjer sammen med den respektive fagavdeling.

Kilde: regjeringen.no, januar 2022

01.01.2022* Navneendring

Navn: Seksjon for EU/EØS
Kort navn: Seksjon for EU/EØS

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.