FORVALTNINGSDATABASEN

INTPOW

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

02.03.2009 Nyopprettelse

Navn: INTPOW
Kort navn: INTPOW
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (randsonestiftelse)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

INTPOW (Norwegian Renewable Energy Partners) er en forening som ble etablert i samarbeid mellom myndigheter og energinæringen i 2009, og var i utgangspunktet et treårig prøveprosjekt. Antallet partnerbedrifter var 38 ved utgangen av 2011.

INTPOWs formål er å styrke det langsiktige grunnlaget for verdiskaping og sysselsetting i den norskbaserte energinæringen gjennom samarbeid mellom myndigheter og næringen, for å gjøre den enda mer slagkraftig internasjonalt. INTPOW bygger på samme struktur og arbeidsmetoder som INTSOK. INTPOW skal konsentrere innsatsen mot fornybare energikilder som vannkraft, vindkraft og sol, samt kraft-IKT. INTPOW er samlokalisert med INTSOK. I forbindelse med opprettelsen av INTPOW ble det bestemt at man skulle se på dette som et prøveprosjekt på tre år. For å danne grunnlag for en evaluering gjennomførte Rambøll høsten 2011 en tilfredshetsundersøkelse blant medlemmer, ikke-medlemmer og utvalgte personer innen det generelle virkemiddelapparatet. Undersøkelsen gir i overveiende grad en positiv vurdering av INTPOWs virksomhet.

INTPOW er finansiert gjennom statlig tilskudd, medlemsinntekter og bidrag fra bedriftene og partnere. INTPOW hadde et positivt årsresultat på om lag 0,4 mill. kroner i 2011.

Stiftere:
- Agder Energi
- Det Norske Veritas
- Navita Systems
- Nexans Norway
- Norconsult International
- Norsk Solkraft
- Statkraft
- The Norwegian Ministry of Petroleum and Energy
- The Norwegian Ministry of Trade and Industry

Kilde: www.intpow.no, Prop. 1 S, OED 2012-2013

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vedtektsfestet formål:
Styrke det langsiktige grunnlaget for verdiskapning og sysselsetting i norskbasert fornybar energivirksomhet, ved å bidra til økt internasjonal aktivitet for bransjen med utgangspunkt i næringens konkurransekraft i Norge.
(Kilde: Enhetsregisteret - http://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=996293815)

31.12.2016* Nedlagt via innlemming

(Enheten ble nedlagt fordi den ble innlemmet i en allerede eksisterende enhet.)
Saksgang og dokumenter for denne endringen:
Enheten ble innlemmet i:

Olje- og energidepartementet har tatt initiativ til at INTSOK og INTPOW slås sammen til en felles organisasjon. Formålet med sammenslåingen er å skape en organisasjon som bedre kan betjene bedrifter som leverer både til petroleums- og energimarkedene, og å utnytte potensialet for anvendelse av offshore-teknologi i fornybarindustrien.

Det foreslås å bevilge 30,2 mill. kroner i tilskudd til Norwegian Energy Partners for å styrke arbeidet med internasjonalisering av den norskbaserte leverandørindustrien til petroleums- og energinæringen.
Norwegian Energy Partners er en videreføring av stiftelsen INTSOK som etter vedtektsendring endrer navn fra 1. januar 2017. Mandat utvides til også å omfatte energirelaterte tjenester, som tidligere ble dekket av foreningen INTPOW. Synergiene ved denne sammenslåingen vil bidra til å styrke konkurransekraften, og dermed også sysselsetting og verdiskaping for leverandørbedriftene i Norge som jobber internasjonalt.
Partene er enige om at sammenslåingen av INTSOK og INTPOW skal gjennomføres som en virksomhetsoverdragelse hvor INTPOW overdrar sin virksomhet til INTSOK. Det medfører blant annet at de ansatte i INTPOW overføres
med gjeldende lønn, pensjon og arbeidsområde med de rettigheter og plikter som er beskrevet i Arbeidsmiljøloven.
Bakgrunn for endringen er også omtalt i Prop. 122 S (2015–2016) hvor det ble foreslått en tilleggsbevilgning på 0,7 mill. kroner for å dekke ulike engangsutgifter i forbindelse med sammenslåingen.

Kilder: Prop. 122 S (2015–2016), Prop. 1 S 2016–2017 Olje- og energidepartementet

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.