FORVALTNINGSDATABASEN

Kreativt Norge

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2017* Ny via utskilling

Navn: Kreativt Norge
Kort navn: Kreativt Norge
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
COFOG: 08 Fritid, kultur og religion
Overordnet: Norsk kulturråd
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 1601 Trondheim
Utskilt fra:

Kreativt Norge er et regionkontor i Norsk kulturråd som ble etablert i 2017. Kreativt Norge inngår i Erna Solbergs regjerings satsing på «kulturell og kreativ næring» i 2017. Regjeringen ønsket at kontoret skulle lokaliseres utenfor Oslo. Det ble lagt til Trondheim, etter det kulturministeren kalte en «audition» mellom de sju byene i storbynettverket. Trondheim ble valgt blant annet for å utnytte teknologimiljøet ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), som er kunnskapspartner for Kreativt Norge. Kreativt Norge skal arbeide for å styrke kunnskapen om potensialet for verdiskaping i kunst og kreativ næring, og gi muligheter for økte kunstneriske inntekter. Det er bevilget 17,5 millioner kroner til arbeidet.

Kulturrådets nye kontor i Trondheim er også samlokalisert med sekretariatene for statens kunstnerstipend og Fond for lyd og bilde. Totalt vil ti personer jobbe ved kontoret.
Kilde: Wikipedia - https://no.wikipedia.org/wiki/Kreativt_Norge

___________________________________________________________________

Fra tildelingsbrevet til Kulturrådet:
Regjeringen iverksetter i 2017 en satsing på kulturell og kreativ næring, jf. Prop. 1 S (2016-2017) som Stortinget har sluttet seg til, jf. Innst. 14 S (2016–2017). Satsingen har som mål å bidra til vekst, verdiskaping og arbeidsplasser via økt investering i og omsetning av kunst- og kulturproduksjoner. I tillegg til konkrete tiltak er målet at satsingen skal bidra til økt kunnskap om kultur som næring, samt en koordinert virkemiddelinnsats.

Norsk kulturråd får i oppdrag å etablere kontoret Kreativt Norge utenfor Oslo med mål om å styrke enkeltkunstnernes muligheter for økte inntekter og legge til rette for mindre virksomheter som utgjør støtteapparatet rundt utøvende og skapende virksomhet regionalt.

Kreativt Norge skal tilby rådgivning og virkemidler som bidrar til at norsk kunst og kultur oppnår økte inntekter basert på kunstnerisk virksomhet. Tiltak skal knyttes opp mot enkeltkunstneres egeninntekter, markedsarbeid tilknyttet kunstproduksjoner og tiltak som skal bidra til å forsterke støtteapparatet rundt kunstnere og de regionale miljøene utenfor det etablerte institusjonsfeltet. Målgruppen for tiltakene er kunstnere og mindre virksomheter som jobber med formidling og salg av kulturelle uttrykk, samt regionale kompetansemiljøer som støtter opp om disse. Formålet er at økt forretningskompetanse, entreprenørskap og nytenkning vil bedre kunstnerøkonomien og at flere kan livnære seg av kunstnerisk virksomhet. For å sikre en helhetlig og målrettet kunstnerpolitikk, skal virkemidlene ses i sammenheng. Kreativt Norge skal derfor også fungere som sekretariat for Statens kunstnerstipend og Fond for lyd og bilde. Kreativt Norge skal ha et internasjonalt perspektiv på sitt arbeid.

Kilde: Statsbudsjettet 2017 – tildelingsbrev – Norsk kulturråd

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.