FORVALTNINGSDATABASEN

Forsvarets Spesialstyrker

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser oversikt over lokale avdelinger/satellitter.

Fra Til Navn Kommune Kommentar
Forsvarets spesialkommando 429 Åmot FSK har sin historie tilbake til annen verdenskrig, da nordmenn tjenestegjorde i Special Operations Executive (Kompani Linge). Arven fra disse avdelingene ble tatt med videre, og i 1962 ble Hærens Fallskjermjegerskole, senere Hærens jegerkommando, etablert.

FSK ble besluttet opprettet av regjeringen i 1979 som et tillegg til politiets beredskapstropp «Delta» på grunn av den økende faren for terrorhandlinger mot norske interesser, spesielt oljeplattformene i Nordsjøen. Styrken ble underlagt Hærens jegerkommando, og ble etablert i 1982 med støtte fra allierte. To år etter var styrken operativ.
Kilde: wikipedia
Marinejegerkommandoen 1201 Bergen Marinejegerkommandoen er en norsk, maritim og militær spesialstyrke. Avdelingen har vært i Afghanistan flere ganger og har opparbeidet seg betydelig kompetanse og erfaring fra sine oppdrag der, de har også deltatt i operasjonen i Adenbukta for å bekjempe piratvirksomhet.
Aktiv: (Froskemenn 1953-1968)
Marinejegere, siden 1968
Spesialbåtoperatører, siden 2005
Kilde: Wikipedia