FORVALTNINGSDATABASEN

Senter for integritet i forsvarssektoren

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.09.2012 Nyopprettelse

Navn: Senter for integritet i forsvarssektoren
Kort navn: SIFS
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
COFOG: 02 Forsvar
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Senter for integritet i forsvarssektoren (Prop. 1 S (2012–2013))
Ifm. den økte vektleggingen av god styring er det etablert et Senter for integritet i forsvarssektoren. Dette er samlokalisert med Institutt for forsvarsstudier ved Forsvarets høgskole, og styres og finansieres direkte fra Forsvarsdepartementet. Senteret ble etablert 1. september 2012 med sikte på full drift fra og med 2013.

Senteret skal være et kompetansesenter for forsvarssektoren og har fokus på utviklingen av gode styresett gjennom integritetsbygging og anti-korrupsjonsarbeid. Senteret er etablert som kjernen i et virtuelt nettverk som kobles til instanser og aktører også utenfor forsvarssektoren. Behovene for kompetanse utover det sektoren selv besitter, vil skaffes til veie gjennom bl.a. avtaler med kompetansesentra utenfor forsvarssektoren, som organiseres i det virtuelle nettverket.
_____________________________________________________________

Pressemelding | Dato: 08.10.2012 | Nr: 75/2012: Forsvarsdepartementet etablerar Senter for integritet i forsvarssektoren
Forsvarsdepartementet har vedteke å etablera Senter for integritet i forsvarssektoren. Dette skal vere eit kunnskaps- og kompetansesenter og ha fokus på utvikling av godt styresett gjennom integritetsbygging og anti-korrupsjonsarbeid. Senteret skal være ein fagressurs for vårt nasjonale forsvar, og skal òg samarbeide nært med våre allierte innanfor NATO, partnarnasjonar, og relevante nasjonale og internasjonale organisasjonar. Dette er òg eit viktig bidrag til NATO Building Integrity Initiativet kor Noreg er ein av ledernasjonane. Senteret er etablert i tilknyting til Institutt for forsvarsstudiar ved Forsvarets høgskule og vil verta operativt frå 1. januar 2013.
_____________________________________________________________

Råd for integritet i forsvarssektoren
SIFS er underlagt Forsvarsdepartementet og rapporterer direkte til sjefen for Avdeling for økonomi og styring (FD III). For å involvere hele den norske forsvarssektoren og trekke på
kompetansen og erfaringene i alle de aktuelle forsvarsinstitusjonene, er det blitt opprettet et eget Råd for integritet i forsvarssektoren. Rådet møtes to ganger i året for å diskutere SIFS’ virksomhet og prioriteringer.

Rådet for integritet i forsvarssektoren har en rådgivende funksjon og har følgende oppgaver:
- Bidra til å sette overordnede prioriteringer for utvikling av godt styresett gjennom integritetsbygging og anti-korrupsjonsarbeid
- Gi råd med hensyn til ambisjonsnivået for senteret
- Gi råd med hensyn til de årlige planene for senteret
- Gjennomgå de årlige rapportene
- Være et forum for faglige diskusjoner
- Gi råd med hensyn til viktige veivalg for senteret

Rådet ledes av sjefen for FDs Avdeling for økonomi og styring. Medlemmer er representanter for alle FDs avdelinger, direktøren for Institutt for forsvarsstudier, dekan ved Forsvarets høgskole, Forsvarsstabens koordinator for sikkerhetssektorreform, så vel som representanter fra Utenriksdepartementet, Direktoratet for forvaltning og IKT, Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Forsvarets forskningsinstitutt, Forsvarets logistikkorganisasjon, Forsvarsbygg og Fellesoperativt hovedkvarter.
Kilde: https://sifs.no/om-sifs/
Se også: www.cids.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.