FORVALTNINGSDATABASEN

Stiftelsen Kirkens Familievern

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

11.04.2011* Ny via omorganisering

Navn: Stiftelsen Kirkens Familievern
Kort navn: Kirkens Familievern
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (randsonestiftelse)
COFOG: 08 Fritid, kultur og religion
Overordnet: Kirkerådet
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

OM STIFTELSEN - HISTORIE
De første kirkelige familievernkontorene ble etablert på 50-tallet. De fleste ble stiftet av bispedømmeråd eller lokale menigheter/prostier. Alle kirkelige familievernkontorene var organisert i interesseorganisasjonen Kirkens Familievern (KF). Kontorene fikk etter hvert offentlig støtte på 60-tallet etter at kontorene ble godkjent med rett til å motta trygdekasserefusjoner. Kontorene var underlagt retningslinjer fastsatt av Sosialdepartementet, og de faglige kravene var de samme som ved de offentlige kontorene.

Parallelt ble det også etablert offentlige familievernkontor. Det såkalte tosporete-systemet har derfor eksistert helt siden familievernets oppstart i Norge. Det offentlige og kirkelige familievernet hadde fra starten ulik faglig bakgrunn og inspirasjon, og har etter hvert i dag likeverdige faglige tilbud til brukerne.

På 1970-tallet var Kirkens Familievern pådrivere innen fagfeltet familievern for opplysningsarbeid, foredrags- og kursvirksomhet og tidsskriftsutgivelse. Kirkens Familievern etablerte utdanning innen familieterapi og hadde ansvaret for denne utdanningen frem til 1988, hvor den ble en del av Diakonhjemmets høgskoles tilbud. Organisasjonen var pådrivere i forarbeidet og utarbeidelsen av Lov om familievern i 1997.

I 1997 vedtok Stortinget lov om Familievern. I forbindelse med lovarbeidet uttrykte departement at det var ønskelig med en tydeligere eierstruktur for de kirkelige kontorene, og de fleste ble derfor omdannet til stiftelser. For å tydeliggjøre de kirkelige kontorene sine felles interesser overfor myndighetene, ble SKF etablert i 2010. Kontorene hadde driftsavtaler med staten fra 1998, og etter etableringen av SKF har alle våre kontor nå likelydende løpende driftsavtaler, og får årlige tilskuddsbrev som fastsetter målkrav og finansiering for det enkelte budsjettår. Våre kontorer arbeider ut fra samme målkrav som de offentlige kontorene og rapporterer på lik linje med de offentlige kontorene til de regionale Bufetatskontorer.

Kilde: www.kirkensfamilievern.no/om-oss/
______________________________

I henhold til vedtektene oppnevner Kirkerådet 1 medlem og 1 varamedlem til styret.

Ved utgangen av 2011 bestod Stiftelsen av 12 familievernkontor beliggende i henholdsvis Kirkenes, Mosjøen, Trondheim, Haugesund, Stavanger, Egersund, Øvre Telemark, Hallingdal, Ringerike, Otta, Follo og Oslo og en liten sentral administrasjon i Oslo.

Pr 2020 består Stiftelsen Kirkens Familievern (SKF) av 10 familievernkontorer fra Kirkenes i nord til Stavanger i sør med totalt 175 ansatte. De ti kontorene er beliggende i Ski, Oslo, Hønefoss, Otta, Ål, Seljord, Egersund, Bryne, Stavanger, Haugesund, Trondheim, Mosjøen og Kirkenes.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.