Giftinformasjonssentralen
Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.
- Enhet
- Endringshistorie
- Forvaltningshierarki
- Enhetsregisteret hierarki
- Relasjoner
- Litteratur
- Årsmeldinger
- Tildelingsbrev
- Lovdata
- Utvalg
- Ansatte
- Lenker
- Instrukser
- Organisjonsprinsipp
- Regnskapsprinsipper
Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.
01.01.1961 Nyopprettelse
Institusjonen ble etablert i 1961 i henhold til en avtale mellom Universitetets Farmakologiske institutt og Helsedirektoratet. Dette skjedde på samme tid som tilsvarende funksjoner ble opprettet i mange andre europeiske land. Hensikten var å gi informasjon og veiledning i tilfeller av akutt forgiftning til både sykehus, leger og allmennheten.
01.01.1983* Navneendring
I 1980 ble navnet endret til Giftinformasjonssentralen. Budsjettmessig og administrativt lå GIS under Helsedirektoratet. Fra opprettelsen frem til 1988 var GIS samlokalisert med Farmakologisk institutt, og hadde i denne tiden et utstrakt faglig samarbeid med farmakologene. Men utvidelse av GIS førte til plassmangel, og etaten måtte flytte, først til leide lokaler i Oslo sentrum, senere til Ullevål sykehus hvor GIS nå er lokalisert.
01.01.1994* Flytting inn i eller ut av etat/gruppe
31.12.2001 Nedlagt via sammenslåing
- Saksnummer Stortinget sakid=(23087)
- Saksnummer Stortinget sakid=(22983)
Enheten inngår i det nye Sosial- og helsedirektoratet som etableres med utgangspunkt i oppgaver fra Statens tobakksskaderåd, Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet, Rusmiddeldirektoratet, Giftinformasjonssentralen, Etat for rådssekretariater mv, Avdeling for sjeldne funksjonshemminger og sekretariatet for Nasjonalt råd for spesialistutdanning av leger og legefordeling. Det planlagte sekretariatet for Nasjonalt råd for prioritering i helsetjenesten vil også bli lagt til Sosial- og helsedirektoratet. I tillegg overføres oppgaver og personell fra Statens institutt for folkehelse, Statens helsetilsyn, Statens helseundersøkelser og Sosial- og helsedepartementet. Trenings- og rådgivningssenteret på Sunnaas (TRS), Tannhelsekompetansesenteret for sjeldne funksjonshemninger (TAKO), Statens kompetansesenter for deltakelse og tilgjengelighet (DELTA-senteret) og Institutt for blødere inngår også i direktoratet.
Merk
* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.