FORVALTNINGSDATABASEN

Samisk næringsråd - administrasjonen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1995* Nyopprettelse

Navn: Samisk næringsråd - administrasjonen
Kort navn: Samisk næringsråd
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Tilhører gruppe : Samiske råd
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 1850 Tysfjord

Samisk næringsråd, Samisk språkråd, Samisk kulturråd og Samisk kulturminneråd er Sametingets underliggende fagråd. Rådene fungerer som Sametingets fagpolitiske organ, og som forvaltere av tingets ulike tilskuddsordninger.Samisk næringsråds administrasjon er lokalisert til sentraladministrasjonen i Karasjok. Rådet har ansvar for samisk utviklingsfond, og har også ansvar for utdanningsstipend for samisk ungdom, støtteordning for samisk forlagsdrift, og tilskudd til duodji.

31.12.2001* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)
Relaterte enheter:

Samisk næringsråd, Karasjok,var bl.a. styre for Samisk utviklingsfond. Fondet hadde til formål å fremme tiltak av særlig kulturell, sosial og økonomisk betydning i det samiske bosetningsområdet. Gav lån og tilskudd. Oppgavene ble i 2002 overtatt av Sametingets kultur- og næringsavdeling.
Kilde: Caplex - http://www.caplex.no/Web/ArticleView.aspx?id=9500258

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.