FORVALTNINGSDATABASEN

Samisk kulturminneråd - administrasjonen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.09.1994* Nyopprettelse

Navn: Samisk kulturminneråd - administrasjonen
Kort navn: Samisk kulturminneråd
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 08 Fritid, kultur og religion
Tilhører gruppe : Samiske råd
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 2027 Nesseby

Samisk næringsråd, Samisk språkråd, Samisk kulturråd og Samisk kulturminneråd er Sametingets underliggende fagråd. Rådene fungerer som Sametingets fagpolitiske organ, og som forvaltere av tingets ulike tilskuddsordninger.<P>Samisk kulturminnevernråds hovedadministrasjon og distiktskontoret for Finnmark er lokalisert til Varangerbotn i Nesseby kommune. Distiktskontoret for Troms og Nordre Nordland ligger i Tromsø og distiktskontoret for det sørsamiske området ligger på Snåsa. Arbeidsoppgaver er bl.a forvaltning av samiske kulturminner.
Distriktskontoret for Finnmark er lokalisert på Varanger samiske museum i Varangerbotn i Nesseby, distriktskontoret for Troms på polarmiljøsenteret i Tromsø, distriktskontoret for nordre Nordland på Arran på Drag i Tysfjord og distriktskontoret for sørsameområdet på Saemien sijte i Snåsa i Nord-Trøndelag.
Samisk kulturminneråd, bakgrunn:
Oppgaver og myndighet innen samisk kulturminnevern ble med virkning fra 1. september 1994 lagt til Samisk kulturminneråd. Rådet ble oppnevnt av Sametinget i mars 1994 for å ivareta arbeidet med samisk kulturminnevern. Siden 2001 har Sametinget vært delegert den forvaltningsmyndighet som Samisk kulturminneråd hadde frem til 31.12.2000. Sametinget forvalter samiske kulturminner i henhold til kulturminneloven, og ivaretar samiske kulturminnehensyn i plan- og byggesaker etter plan- og bygningsloven. Det geografiske ansvarsområdet for Sametingets forvaltningsmyndighet strekker seg fra Hedmark i sør til Finnmark i nord.
Kilde: (http://www.samediggi.no/artikkel.aspx?AId=123&Back=1&sprak=norsk) Sametinget
Prøveordninga for Samisk kulturminneråd ble evaluert og gjord permanent frå 1. januar 1999 slik at ho går inn i det ordinære forvaltningsapparatet for den regionale kulturminneforvaltninga.
Kilde: St.meld. nr. 48 (1998-99)

31.12.2001* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)
Relaterte enheter:

Nå del av Sametingets administrasjon

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.