FORVALTNINGSDATABASEN

Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.11.2015 Nyopprettelse

Navn: Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging
Kort navn: KFK
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
COFOG: 03 Offentlig orden og trygghet
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 301 Oslo

Pressemelding fra Justisdepartementet, Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging, publisert 09. oktober 2015
Det kriminalitetsforebyggende råd (KRÅD) erstattes av et kompetansesenter for kriminalitetsforebygging og et departementsutvalg for kriminalitetsforebygging. Senteret vil bli organisert som en egen enhet under konfliktrådet. KRÅD ble avviklet 30. juni 2015.

Fra hjemmesiden (kriminalitetsforebygging.no):
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging (Kfk) ble etablert 1. november 2015, er organisert i Sekretariatet for konfliktrådene og er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet. Senterets oppgave er å stimulere lokal og nasjonal kriminalitetsforebygging, gjennom å formidle kunnskap og bygge kompetanse, være en rådgiver og pådriver. Et bredt sammensatt departementsutvalg skal gi oppgaver til senteret. Departementsutvalget består av: Justis- og beredskapsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Kunnskapsdepartementet, Arbeids – og sosialdepartementet, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Barne- og likestillingsdepartementet og Kulturdepartementet. Sammensetningen avspeiler at kompetansesenteret skal ha en bred tilnærming til kriminalitetsforebygging.

Senteret har fem ansatte og holder til i Møllergata 16, ved Youngstorget i Oslo.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.